Zingende sculpturen

 

#witte arend

Elke cultuur die in contact is gekomen met arenden heeft er een mythologie omheen ontwikkeld. In de oude Azteekse traditie vertelde de oppergod het volk dat het zich moest vestigen waar ze een neergestreken arend op een cactus een slang zagen eten (Mexico-Stad). Voor de Grieken was de adelaar gewijd aan Zeus die vaak zijn gedaante aannam om de bliksem en donder te dragen. In de Egyptische hiƫrogliefen staat de arend voor de klinker a en is hij tevens een symbool van de ziel, geest en warmte van het leven. In de vroege christelijke mystiek was de arend een symbool van wederopstanding.

 

Een witte arend met gespreide vleugels nodigt uit tot spirituele groei in verbinding met de aarde en creƫert de mogelijkheid om drager te worden van een nieuwe scheppende kracht in de wereld.

 

 

 

 

#wensboom

Met zijn wortels stevig verankerd in de aarde staat een boom sinds oudsher symbool voor vertrouwen en veiligheid. De takken die naar de hemel reiken ademen ruimte en vrijheid in. De stam fungeert als verbinding tussen beide.
Door een wenslint te hangen in deze zingende, klingende boom groeit hij, wint hij aan kracht... Via het geluid wordt jouw wens gedragen, gekoesterd en de wereld in gestuurd.